A kenderben található klorofill

A Kender Komplexben található klorofill szervezetre gyakorolt jótékony hatásai

klorofill a kender komplex full spktrum nyers cbda cbd olaj
Klorofill a Kender Komplexben.

A klorofill a növények azon vegyülete, mely a napsugárzást képes elnyelni és közvetlenül energiát alakítani belőle, ezzel elősegítve a növényi sejtekben végbemenő kémiai (szintetikus) folyamatokat. A klorofill tehát a fotoszintézis kulcs anyaga. Egy nagyon érzékeny vegyület, szinte bármilyen környezeti hatásra (fény, savak, levegő stb.) megváltozik a szerkezete. Két típusát különböztetik meg, a kékeszöld klorofill-A-t és a sárgászöld színű klorofill-B-t.

A klorofillt a növények vérének is nevezik

Nagyon hasonlít az emberi vérben lévő hemoglobin hem részéhez, annyi különbséggel, hogy míg a hem vas ionokat tárol, addig a klorofill magnéziumot, és sok oxigént tartalmaz.
Ezen érdekes tulajdonsága miatt a klorofill az emberi szervezetben, elősegíti a vér hemoglobin képződést és ezzel a sejtek oxigén ellátását is egyben.

Az oxidatív stressz csökkentésével pedig közvetlenül is hozzájárul a tumoros sejtek növekedésének és kialakulásának gátlásához.Segíti a máj tisztítását, ugyanis erőteljes méregtelenítő. Antibakteriális hatású és gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását, így fekélyek, bőrgyulladások, hüvely és méhgyulladás és középfül gyulladás esetén is hatékony lehet. Szagtalanítja a beleket, erősíti az immunrendszert, segít a vérszegénységben szenvedőknek és sugárkezeléseknél is gyakran használják a kiegészítő terápiákban.

Legnagyobb mennyiségben a zöld növények (levelei, szárai) tartalmazzák ezek közül is kiemelkedően sok található a kenderben, spenótban, sóskában.

A kender feldolgozásánál a hőkezeléses folyamatoknál a nyers növényi vegyületek lebomlanak, így a klorofill is lebomlik.

Gyógyászati alkalmazásai

Bőr regenerációja: kimutatták, hogy csökkenti a gyulladást és a baktériumok növekedését a bőr sebeiben, és felére csökkentheti a fájdalmat és a gyógyulási időt. A klorofill hatásos lehet enyhe és közepesen súlyos pattanások esetén is.

Vérserkentő hatás: a folyékony klorofill a vörösvértestek szaporodását idézi elő. Egy 2004. évi kísérleti tanulmány megállapította, hogy a búzafű, amely körülbelül 70 százalékban tartalmaz klorofilt, csökkentette a vérátömlesztések számát a thalassemia, vér rendellenességben szenvedő emberek számára.

Méregtelenítés és rák: Egy állatkísérlet szerint a klorofill a májdaganatok előfordulását 29–64, a gyomordaganatok 24–45 százalékkal csökkentette. Nemrég elkezdődtek a humán kísérletek amelyben négy önkéntes vett részt és a kutatás eredménye kimutatta, hogy a klorofill korlátozhatja az elfogyasztott aflatoxint, amely ismert rákot okozhat.

Fogyás: Egy tanulmány kimutatta, hogy azoknál az embereknél, akik napi rendszerességgel zöld növényi membránkiegészítést fogyasztanak, beleértve klorofilt is, súlycsökkenése nagyobb volt, mint azokban a csoportokban, amelyek nem használtak klrofill alapú készítményeket. A kutatók azt is megállapították, hogy a klorofill ellensúlyozza a káros koleszterinszintet.

Most nézzük meg a fenti állítást tudományosabb megközelítésből:

Otto Heinrich Warburg (1883-1970) Nobel-díjas biokémikus orvos, 1924-ben bebizonyította, hogy a rákos sejtek oxigéndús környezetben elpusztulnak. Feltevését a következőkre alapozta: ő a rákos sejtek megfigyelése során szokatlanul magas laktáz-értéket tapasztalt, holott a tejsavak jellegzetesen erjedési termékek. Warburg ezekből a megfigyelésekből fejlesztette ki 1924-ben a rák kifejlődésének egyik elméletét.

Ez azt mondja ki, hogy a rákos sejtek a szükséges energiájukat inkább a szőlőcukor anaerob erjedéséből (tejsavas erjedés) nyerik, és ezáltal az oxigén nem feltétlenül szükséges a rák növekedéséhez. A rákos sejtben a mitokondrium működésének zavara a rák kialakulásának fő oka. A rákos sejtek főként erjesztik a szőlőcukrot annak elégetése helyett.

A lehetséges növekedéshez a tumorsejtnek energiára van szüksége. A növekedés gyorsasága e sejt anyagcseréjétől függ, valamint a kedvező környezettől. Az állati sejt az energiáját a mitokondriumban egyrészt a szőlőcukor oxidatív lebontásából, másrészt tejsavas erjesztésből is nyeri, amikor a szőlőcukrot oxigén hiányában erjeszti.

A két energianyerési folyamat hasonlít egymásra a szőlőcukor lebontásában,az erjesztésénél a lebontás itt befejeződik, a glükolízis során keletkező termékek tejsavvá alakulnak. A sejtlélegzés során viszont a cukorszerkezetet tovább bontjuk. Csak ennél a maradéktalan lebontásnál van szükség oxigénre. Ezt a folyamatot lélegzési láncnak hívjuk, és az energianyerésért felelős mitokondriumban történik. Egészséges sejtek csak oxigénhiánykor állnak át az erjesztésre.

Itt jut szerephez a klorofill, mivel segítségével hatalmas mennyiségű oxigént tudunk a sejtjeinkbe juttatni! A klorofill zöld színe nem más, mint a növények leveleiben található fotoszintetikus pigment. Az emberi vér pigment képződése ugyanolyan módon zajlik, mint a levélzöld képződése a növényeknél. Sejtjeink a klorofill tartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti az oxigént szállító hemoglobin képződését.

10 érv a klorofill mellett az egészségedért!

Szedése ajánlott mindazoknak, akik krónikus kimerültségben szenvednek, fáradtnak, csenevésznek érzik magukat. Akik nem akarják elfogadni, hogy életmódjuk, táplálkozási szokásaik révén kellemetlen testszaggal, rossz közérzettel éljenek:

1. Segíti a vér oxigénellátását.

2. Segíti a máj tisztulását.

3. Erőteljes, természetes méregtelenítő.

4. Antibakteriális hatással bír.

5. Gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását, regenerálódását.

6. Segít a vérszegénységben szenvedőknek.

7. Tisztítja és szagtalanítja a beleket.

8. Erősíti az immunrendszer működését.

9. Radioaktív sugárszennyezés esetén is segíthet a fogyasztása.

10.  A klorofill tartalmú étrend-kiegészítők alkalmazása hasznos lehet a következő gyulladások kezelésében is: középfül fertőzései és gyulladása, a cukorbetegségből adódó láb-szárfekély, különböző fertőző, gyulladásos bőrbetegségek (impetigo), hüvelygyulladás (vaginitis) és a méhnyak fertőzései esetén.

Bővebben a klorofill gyógyászati alkalmazásáról itt olvashat.

 

Tovább az üzletbe!

Feliratkozás a CbdBase hírlevelére